apartamente noi
apartamente noi
Blocuri Noi Case si Vile Noi Ansambluri Rezidentiale Apartamente Noi Prima Casa Apartamente Noi de Lux Apartamente Noi Finalizate
apartamente noi
apartamente noi
  apartamente noi
apartamente noi
Consultantul tau Imobiliar

Servicii Promovare
Direct Dezvoltator sau Comision 0%

  apartamente noi
apartamente noi
  apartamente noi
apartamente noi
  apartamente noi
 
  apartamente noi

Avantaje Apartamente Noi

Tendinta este clara pe Piata Imobiliara din Romania. Trecerea de la apartamente in blocuri vechi, care nu au confortul total necesar pe care il dorim, la apartamente in blocuri noi care indeplinesc majoritatea conditiilor unui confort pe placul fiecaruia.

Cum ne putem alege apartamentul nou ideal ?

Echipa “Apartamente-Noi” va prezinta avantajele si facilitatile pe care le au constructiile noi:

 • Primul avantaj major este dat de siguranta cladirii in fata naturii (apa, vant, temperatura si cutremur). Toate constructiile noi au izolatii exterioare de calitate, cu un transfer mic de temperatura, conform noilor norme de calitate in constructii, precum si un inalt grad de protectie impotriva cutremurelor.
 • Al doilea avantaj major este dat de suprafata locuibila. Suprafetele acceptate de majoritatea clientilor ca fiind suprafata ideala unui confort optim sunt:

Garsoniera                    – 42 mp utili (1 grup sanitar)
Apartamente 2 camere – 60 mp utili (1 grup sanitar)
Apartamente 3 camere – 90 mp utili  (2 grupuri sanitare)
Apartamente 4 camere – 120 mp utili (2-3 grupuri sanitare)
Apartamente 5 camere – 150 mp utili (2-3 grupuri sanitare)

 • Al treilea avantaj este dat de pretul apropiat fata de apartamentele in blocuri mai vechi. Diferentele de pret sunt in functie de locatie, de facilitati si de calitatea executiei.
 • Un alt avantaj major il reprezinta posibilitatea recompartimentarii apartamentului. Majoritatea cladirilor noi sunt construite pe cadre de beton si grinzi, astfel incat peretii nu fac parte din structura de rezistenta si pot fi mutati dupa placul fiecaruia oricand. Puteti obtine astfel o suprafata mai mare la dormitor, baie sau living.

Alte avantaje:

 • posibilitatea alegerii sistemului constructiv al compartimentarii interioare;  clientul poate sa aleaga intre caramida, BCA si rigips, ultimul fiind cel mai des folosit de catre constructori
 • cumparatorul are posibilitatea de alegere dintr-o gama larga de materiale pentru finisare, oferita de constructori
 • cumparatorul are posibilitatea de-a alege etajul, pozitia si modul de impartire al camerelor apartamentului
 • clientul poate sa aleaga din ofertele de pe piata un bloc cu amplasament conform dorintelor sale, in apropierea bulevardelor principale, mijloace de transport in comun, mini centre comerciale s.a.m.d

Cel mai important avantaj al Ansamblurilor Residentiale cu doua sau mai multe blocuri noi, este dat de cumularea mai multor facilitati pentru cumparatori, astfel:

 • loc de joaca pentru copii
 • minimarket
 • restaurant
 • diverse spatii comerciale
 • gradinita
 • piscina
 • paza si protectie
 • acces privat
 • locuri de parcare pentru oaspeti
 • contorizare separata si contoarele puse in exterior
 • administrarea apartamentelor
 • cursa speciala maxi-taxi
 • spatiu privat pe terenul blocului
 • teren de tenis, fotbal, volei
 • sala de fitnes, jocuri
 • mini parc, fantani

Care sunt pasii pentru cumpararea unui apartament nou?

 1. Primul pas este identificarea unei oferte care sa corespunda cerintelor dumeavoastra
 2. Al doilea pas, in general, este o rezervare a acelui apartament, pe o perioada scurta de timp (de la o saptamana pana la o luna sau pana cand iese autorizatia de constructie) astfel incat acel apartament sa nu mai poate fi cumparat de catre alta persoana pana in momentul cand expira rezervarea; in acest timp dumneavoastra va puteti pregati pentru antecontract; de specificat este ca suma data pentru rezervare este inclusa in pretul apartamentului si semnarea rezervarii se face intre parti.
 3. Al treilea pas este semnarea unui antecontract (promisiune de vanzare-cumparare) intre dumneavoastra (client) si proprietar (persoana fizica sau juridical) si achitarea sumei de avans. Semnarea antecontractului se face la notar sau intre parti
 4. Al patrulea pas, dupa caz, este achitarea unor sume din pretul apartamentului pe parcursul executiei contructiei. Exista dezvoltatori/investitori care accepta credit (caz in care se da un avans si restul la finalizare) si alti care doresc suma apartamentului sa fie data pe masura executiei lucrarii (avans si rate lunare sau transe)
 5. Ultimul pas este semnarea contractului de vanzare-cumparare, in fata notarului si achitarea ultimei sume din pretul apartamentului; in acest moment vi se predau cheile de la apartament si sunteti legal proprietarul unui apartament nou

Apartamentul ideal este si va fi intotdeauna acolo unde ne simtim bine.

Apartamente noi :  in Blocuri Noi Individuale sau in Ansambluri Rezidentiale ?

Care sunt avantajele pentru care alegem apartamente noi in blocuri noi construite individual sau de ce preferam sa alegem apartamente in ansambluri rezidentaile.

Echipa “Apartamente Noi” va prezinta cateva dintre avantajele alegerii apartamentelor noi in Blocuri Noi Individuale:

 1. Timp de constructie mai mic pentru acest tip de blocuri noi (ne mutam mai repede in apartamente noi)
 2. Numar mai mic de etaje
 3. Numar mai mic de apartamente noi (vecini mai putini)
 4. Cost total mai mic pentru apartamente noi (locul de parcare de obicei este optional)
 5. Costuri de intretinere mai mici la apartamentele noi in acest sistem de blocuri noi individuale
 6. Pozitia mult mai buna fata de arterele principale si fata de mijloacele de transport in comun (se pot construi pe terenuri mai mici ce se gasesc in zone mult mai bune)

Echipa “Apartamente Noi” va prezinta cateva dintre avantajele alegerii apartamentelor noi in Ansambluri Rezidentiale:

 1. Exista cateva facilitati in plus pentru cei care aleg apartamente noi in ansambluri rezidentiale, cum ar fi: securitatea complexului, acces privat, loc de joaca pentru copii, sala de fitness, minimarket sau gradinita
 2. Sistem de plata avantajos pentru cei care doresc sa se mute intr-o anumita zona rezidentiala si nu se grabesc sa o faca imediat
 3. Diversitatea mare la suprafetele apartamentelor noi din cadrul acestor ansambluri rezidentiale
 4. Diversitatea mare a preturilor apartamentelor noi din aceste complexe rezidentiale
 5. Cumpararea de apartamente noi in ansambluri rezidentiale in faza de proiect reprezinta o foarte buna investitie
 6. Aceste complexe rezidentiale sunt construite si finisate de antreprenori de marca si cunoscuti, dand un plus de incredere si siguranta cand alegem apartamente noi in ansambluri rezidentiale

Concluzia echipei “Apartamente Noi” este ca alegerea sistemului residential depinde de fiecare client in parte. Blocuri Noi Individuale si Ansambluri Rezidentiale vor domina piata imobiliara in cativa ani, ceea ce va duce la un singur lucru: diversificarea ofertei rezidentiale a apartamentelor noi.


Dilema cumparatorului de Apartamente Noi

Echipa “Apartamente Noi” va prezinta dilema cumparatorului care isi doreste un apartament nou:

Apartamente Noi in stadiu de Proiect sau Finalizate ?

Altfel spus : Pret mic – Timp mare sau Pret mare – Timp mic

Ce inseamna acet lucru?

Majoritatea cumparatorilor de apartamente noi isi pun urmatoarea intrebare: este bine sa cumpere la un pret mai mic apartamente noi in stadiul de proiect sau sa astepte constructia sa se aproprie de final si apoi sa plateasca un pret mai mare ?

Aceasta dilema este in principiu rezultatul dat de teama cumparatorilor de a nu se finaliza constructia, de necunoasterea a ce inseamna apartamente noi dupa o schita si dorinta de a vedea ce cumpara.

Ofertele de apartamente noi se termina in proportie de 90% inainte de a se finaliza, iar cumparatorii care se decid asupra celor aproape finalziate, gasesc de obicei oferte care in principiu sunt putin defavorizate: apartamente noi ce au vedere numai spre nord, apartamente la parter sau ultimul etaj, apartamente cu suprafete prea mari sau prea mici, apartamente ce costa prea mult sau care au o compartimentare mai putin atragatoare.

Intotdeauna cand un bloc nou incepe a fi construit si oferit spre vanzare, pretul oferit la apartamente noi este mai mic. Acestea sunt preturi de intrare pe piata si intotdeauna investitorii urca preturile pe parcursul executiei lucrarilor in functie de gradul de ocupare al apartamentelor.
      
Avantajele majore ale contractarii in faza de proiect sunt pretul si posibilitatea alegerii tipului de apartamente noi.

Avantajele majore ale contractarii in faza finala sunt timpul scurt de mutare in apartamente noi si faptul ca putem vedea ceea ce cumparam.

Cum identificam ansamblurile de apartamente noi care au 99% sanse sa fie finalizate?

Etapa principala – Proiectul de apartamente noi exista doar pe hartie Off-Plan

In primul rand criteriu cel mai important atunci cand ne uitam la un ansamblu residential sau la un bloc nou care exista doar pe hartie si nu stim daca va fi construit, este acela a unei banci finantatoare in spatele proiectului.  Banca finanteaza proiectul incepand de la 80% si astfel avem garantia in proportie foarte mare ca respectivele blocuri noi vor fi finalizate.

De ce? Pentru ca banca finantatoare impune reguli stricte si monitorizeaza activitatea de constructie, de cheltuieli si a timpului de executie. Cel mai important aspect pe care il impune Banca este Planul Pesimist al proiectului.

Ce inseamna Plan Pesimist al unui bloc de apartamente noi? Acest plan este realizat de catre investitor si presupune evaluarea raporturilor de cheltuieli si posibile venituri, astfel incat sa existe un minim de profit si in acelasi timp sa fie acoperita datoria la banca. Cu alte cuvinte sa existe un Cel Mai Mic Pret la care poata sa vanda foarte usor apartamentele pe piata si totusi sa aiba un profit si sa acopere si datoria la banca.

Exemeplu: zona Dristor, la un pret de 1000 euro/mp construit  la vanzare (investitorul propune cel mai mic pret la care poate sa vanda si sa aiba un mic profit) – avem o cheltuiala de 700 euro/mp construit la constructie (pretul este unul real pt finisaje medii) +  70 euro/mp construit datoria la banca (dobanda de 10% la valoarea constructiei) + 200 euro/mp construit achizitia terenului (se face un raport cu pretul pe care la platit pentru teren si mp pe care ii poate construe pe teren). Rezulta 30 euro/mpc profit pt vanzator si datoria la banca achitata. La acest pret pesimist putem spune ca acest proiect se poate finanta in deplina siguranta pentru ca se poate vinde foarte usor, iar proiectul nu are de suferit si se poate finaliza. Cu alte cuvinte, pentru zona Dristor, un singur apartament nou cu 60 mpc care se vinde la 60.000 euro + tva are sanse de aproape 100% ca se va vinde. De ce? Din cauza Pretului foarte bun pentru zona Dristor. Banca in acest fel este multumita si poate credita tot proiectul pentru a se construi.

In al doilea rand un alt criteriu dupa care ne putem ghida daca Investitorul are planuri serioase Daca putem afla mai multe date despre el, ce a mai construit, daca are unrenume, daca are parteneri puternici, daca este o firma internationala recunoscuta, etc. Toate aceste lucruri ne pot sugera despre intentiile si seriozitatea Investitorului.

In al treilea rand
un alt criteriu este Constructorul. Cu cat acesta este mai cu renume cu atat sansele de finalizare sunt mai mari. Dece? Daca Investitorul este serios va angaja un Constructor serios. Cu cat Constructorul este cu multa experienta cu atat putem avea mai multa incredere in proiectul care este in curs de executie. Pe langa aceasta incredere, un Constructor serios mai inseamna si lucrari de executie si finisare bine executate.

Etapa secundara – Proiectul de apartamente noi incepe sa fie construit


Dupa principala etapa ne putem da seama daca proiectul va fi finalizat astfel:

 1. Daca lucrarile pe santier au inceput exista sanse mari ca proiectul sa fie finalizat
 2. Daca preturile practicate de catre Investitor sunt in piata si nu par scumpe exista sanse mari ca apartamentele sa fie vandute, implicit proiectul sa fie finalizat
 3. Daca s-au vandut peste 25% din apartamente sansele cresc foarte mult, din cauza posibilitatii de acoperire a creditului luat de la Banca Finantatoare si implicit Banca poate finanta linistita tot proiectul pentru executie
 4. Daca constructia a ajuns in stadiul la rosu, sansele cresc foarte mult din cauza aproprierii termenului de finalizare
 5. Daca constructia a ajuns la finisaje putem spune ca  apartamentele vor fi finalizate 100%

Concluzia: In functie de stadiul la care se afla proiectul, clientii se pot informa si pot trage singuri concluzia daca proiectul respectiv are sanse foarte mari pentru a fi terminat. Intr-adevar cu cat suntem mai la final cu constructia cu atat sansele sa fie terminate cresc dar aceasta frica nu ar trebui sa afecteze decizia de cumparare. Cel mai bun aparator ar dumneavoastra nu ramane informarea despre proiect ci contractul pe care il semnati. Daca in contract sunt specificate toate clauzele referitoare la termenul de executie si exista si o clauza in care puteti sa va retrageti daca proiectul nu se mai construieste  atunci nu pierdeti decat timp si poate eventual o dobanda la banca.

Sfatul Echipei “Apartmante-Noi” este sa va informati cat de mult puteti despre proiectul care va intereseaza si sa fiti atenti la contractul pe care il semnati. 

***Articolul poate fi preluat in limita a 500 de caractere, cu conditia sa fie insotit de textul: "Sursa: Apartamente-Noi.ro" si link catre www.apartamente-noi.ro. In caz contrar, vom actiona conform legilor privind protectia drepturilor de proprietate intelectuala***

apartamente noi
blocuri noi

blocuri noi

blocuri noi

Proiecte de case etaj si parter Icase


Copyright ©Apartamente noi.ro . Apartamente in blocuri noi in Bucuresti si Romania. Conditii de utilizare
Gazduire web prin Rodomenii.ro Portal de apartamente noi si blocuri noi